Revista care te menține sănătos

Dermatologie

5 sfaturi pentru o piele de invidiat pe timp de vară!

25 august 2023
Share
5 sfaturi pentru o piele de invidiat pe timp de vară!

Fiecare anotimp vine cu propriile temperaturi şi condiţii meteo care, într-un fel sau în altul, îşi lasă „amprenta” asupra pielii. Iarna, roşeaţa şi uscăciunea devin cei mai mari duşmani ai tenului şi ai mâinilor, iar în sezonul cald apar iritaţiile, pielea arsă sau petele pigmentare.

Cum putem ajuta pielea să facă faţă mai bine sesonului cald? Simplu, respectând câteva sfaturi de bază date de specialiştii în dermatologie. Şi pentru că sănătatea şi frumuseţea merg mână în mână, ne putem bucura astfel şi de acel aspect sănătos şi luminos al pielii, pe care, probabil, şi-l doreşte oricine, mai ales în sezonul cald. Aşadar, scoatem o foaie şi un creion şi începem lista celor mai importante recomandări pentru o piele de invidiat pe timp de vară!

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena Rilastil Sun System Loţiune catifelată cu SPF 50+. Loţiunea emolientă uşor de aplicat, cu spectru larg de protecţie UVA – UVB şi proprietăţi antioxidante, previne apariţia arsurilor solare, a petelor şi iritaţiilor pielii.

1. Aluniţele, la control!

Mai ales dacă adoraţi pielea bronzată, este recomandat să mergeţi periodic la dermatolog pentru examinarea aluniţelor. Astfel, se va depista la timp orice risc de melanom. Este esenţial să consultăm un specialist dacă o aluniţă se măreşte sau îşi schimbă aspectul.

piele, soare, pielea bronzată, SPF,

2. Nicio zi fără SPF!

Nu uitaţi de cremele cu SPF! Folosiţi-le chiar şi atunci când este înnorat, va doriţi ca pielea să fie bronzată, nu arsă. Crema cu protecţie solară se aplică înainte cu aproximativ 15-30 de minute de expunerea la soare, pentru a-i da timpul optim să pătrundă în piele şi să creeze acel scut invizibil care va proteja pielea de razele dăunătoare ale soarelui. Se va aplica un strat nou de cremă la fiecare două ore de stat la soare. Şi chiar dacă, în zilele noastre, cele mai multe creme sunt rezistente la apă, este necesar un nou strat de protecţie solară după fiecare baie. Pentru că odată ce pielea a fost spălată şi uscată, e posibil ca o bună parte din cremă să fi fost îndepărtată.

3. Ritualul de după plajă

Expunerea la soare, nisipul şi apa sărată a mării pot deshidrata foarte mult pielea. Pentru a aduce un echilibru, este recomandată folosirea unor creme şi loţiuni hidratante pentru faţă şi corp imediat după duş.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena Rilastil Sun System – Spray răcoritor după plajă. Este o emulsie fin nebulizată, cu o textură uşoară şi absorbţie rapidă, care hidratează şi calmează pielea supusă stresului oxidativ cauzat de radiaţiile ultraviolete.

piele, soare, pielea bronzată, SPF,

4. Masca pe faţă, o dată pe săptămână!

Măştile de faţă sunt instrumente excelente pentru un plus de hidratare şi revigorare. Mai mult, repară şi întăresc bariera pielii, care protejează tenul de factori externi, precum bacteriile, poluarea sau expunerea excesivă la soare.

5. Rolul antioxidanţilor

Radiaţiile UV sunt o sursă de radicali liberi, elemente de temut care deteriorează ţesuturile şi provoacă îmbătrânirea prematură a pielii. Pentru a proteja pielea de efectele lor dăunătoare, soluţia la îndemână este introducerea de antioxidanţi în dietă, dar şi în ritualul de îngrijire a pielii. Toate alimentele bogate în vitamina C vor furniza organismului antioxidanţi. Cunoscută în cosmetică sub numele de acid ascorbic, vitamina C ajută şi ca ingredient în multe produse de protecţie solară. Iar folosirea antioxidanţilor poate încetini semnificativ îmbătrânirea pielii.

#tags   \   , , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.