Revista care te menține sănătos

Știri

Silueta in forma de para, reper pentru greutatea ideala?

27 iunie 2012
Share

Poate ca nu este cel mai usor lucru sa va strecurati in acei blugi mulati sau in rochia preferata, insa talia mica si un posterior mai bombat pot fi semnul unei sanatati de invidiat si al unei greutati spre care toate ar trebui sa tanjim.

Nutritionistii din cadrul Universitatii din Oxford au realizat o serie de studii a caror concluzie  poate fi rezumata astfel: femeile cu silueta in forma de para sunt mult mai sanatoase decat cele cu silueta in forma de mar.

Acest lucru ar putea insemna disparitia unei formule matematice celebre, si anume indicele de masa corporala (IMC), utilizat inca din anii ’70. Pentru determinarea IMC, se imparte greutatea corpului in kilograme la inaltimea corpului la patrat.

O alternativa la aceasta teorie de calcul este masurarea circumferintei taliei, care este considerata extrem de importanta, deoarece grasimea depusa in jurul abdomenului este cunoscuta ca avand efecte devastatoare asupra sanatatii, prin eliberarea de substante chimice periculoase in apropierea organelor vitale.

Ca regula generala, medicii recomanda mentinerea circumferintei taliei la o dimensiune ce reprezinta cel mult jumatate din inaltime. In momentul in care aceste dimensiuni sunt depasite, silueta va capata o forma de mar, iar problemele de sanatate nu vor intarzia sa apara.

Printre vedetele internationale mult iubite de catre fani, a caror silueta prezinta forma de para, se numara actrita Kate Winslet, Jennifer Lopez si cantareata Beyoncé.

Paula Rotaru

Sursa: www.iol.co.za

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.