Revista care te mentine sanatos

Stiri

Raspandirea cancerului de prostata la oase poate fi incetinita

6 decembrie 2011
Share

Cercetatorii au descoperit un anticorp care poate incetini raspandirea cancerului de prostata la oase. Anticorpul cu pricina se numeste denosumab si este eficient in tratamentul pierderii de masa osoasa asociata cu afectiunea numita cancer de prostata, avand rezultate eficiente asupra unei proteine osoase, reglator esential al celulelor osteoclaste.

Acestea au capacitatea de a distruge tesutul osos pe masura formarii unuia nou si au un rol important in procesul de refacere osoasa, setand practic stadiul de raspandire a tumorii. Oamenii de stiinta au indicat ca acest tip de cancer presupune o interactiune intre tumori si procesul normal in care oasele se rup si apoi se refac.

Ruxandra Raica

Sursa: www.nursingtimes.net

Nota pentru articolul «Raspandirea cancerului de prostata la oase poate fi incetinita»:3.00/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate