Revista care te mentine sanatos

Stiri

Telefonul inteligent care masoara pulsul

22 martie 2013
Share

Tehnologia este in zilele noastre din ce in mai avansata, asa ca o companie japoneza a inventat un telefon inteligent care poate masura pulsul. Probabil veti spune ca asa ceva nu poate exista, insa dati-mi voie sa va contrazic. Avantajul acestui smartphone este ca nu aveti nevoie sa il tineti pe piele, ci doar sa priviti ecranul.

Sistemul functioneaza prin masurarea variatiilor de stralucire a fetei, determinate de fluxul sangvin. Daca veti tine smartphone-ul indreptat catre fata minimum 5 secunde, acesta va masura nivelul hemoglobinei, folosindu-se practic de calitatea acesteia in ceea ce priveste absorbtia de lumina verde din spectrul vizibil.

Un alt reper important pentru buna functionare a telefonului este miscarea capului care serveste ca baza de calcul pentru a estima ritmul cardiac. Intr-adevar, un astfel de telefon poate ca nu este la fel de precis precum un tensiometru, insa originalitatea conceptului creste nivelul de curiozitate. Asemenea sisteme ar putea fi amplaste in locurile publice, precum aeroporturile si folosite ca sisteme de securitate, spre exemplu, pentru a detecta persoanele bolnave sau persoanele care sunt agitate in mod suspect. Aceasta inventie va fi comercializata incepand cu acest an.

 

Ruxandra Raica

Sursa: Topsante.com

Nota pentru articolul «Telefonul inteligent care masoara pulsul»:2.50/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate