Revista care te menține sănătos

Știri

Poluarea ar putea duce la aparitia autismului la copii

28 noiembrie 2012
Share

Expunerea femeilor gravide sau a copilului in primii ani de viata la aerul poluat creste riscul copiilor de a suferi de autism. Cei mai expusi sunt copiii care locuiesc in cele mai aglomerate zone, unde traficul este foarte intens, prezentand un risc triplu fata de cei care locuiesc in alte medii, cum ar fi provincia. Expertii trag un semnal de alarma in ceea ce priveste poluarea care ar putea afecta dezvoltarea creierului.

Stim deja ca aerul poluat dauneaza plamanilor, insa acum s-a descoperit ca poluarea ar putea afecta si creierul. In cadrul unui studiu, s-au luat in calcul anumiti factori, precum nivelul de trafic, factorii meteorologici, directia vantului etc. Particulele pe care le respiram pot contine anumite componente care pot afecta creierul pe termen lung. In plus, femeile trebuie sa aiba foarte mare grija atunci cand sunt insarcinate in ceea ce priveste mediul in care traiesc.

Ruxandra Raica

Sursa: www.dailymail.co.uk

#tags   \   , , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.