Revista care te menține sănătos

Știri

Persoanele musculoase traiesc mai mult?

26 noiembrie 2012
Share

Potrivit oamenilor de stiinta suedezi, se pare ca persoanele musculoase au o speranta mai mare de viata. In urma unui studiu au fost urmariti un milion de adolescenti, incepand cu varsta de 16-19 ani si pana la implinirea varstei de 24 de ani. S-a ajuns la concluzia ca, in cazul adolescentilor mai solizi, s-a redus riscul decesului prematur spre deosebire de cei care nu erau atat de „zvelti”.

In cazul persoanelor musculoase, riscul depresiei sau schizofreniei scade cu pana la 65%. In plus, riscul de a dezvolta boli cardiovasculare se diminueaza si el. In ceea ce priveste participantii la studiu, adolescentii intre 16 si 19 ani care nu erau atat de puternici prezentau un risc mai mare de a muri inaintea varstei de 55 de ani. Asadar, studiul ii incurajeaza pe oameni sa faca sport, pentru ca exercitiile fizice ajuta sanatatea, evitandu-se astfel aparitia unor maladii.

Ruxandra Raica

Sursa: www.topsante.com

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.