Revista care te mentine sanatos

Stiri

Un minitelescop ne poate reda vederea

11 octombrie 2012
Share

Chirurgii de la Universitatea California, Virginia, au realizat de curand o procedura inovatoare: un telescop minuscul care, implantat in ochi, poate reda partial vederea. Implantul telescopic este mai mic decat un bob de mazare si functioneaza prin proiectarea imaginilor pe o portiune neafectata a retinei, astfel ca pacientii pot vedea din nou obiectele aflate in fata lor.

Operatia a fost facuta unei paciente de 80 de ani care orbise de patru ani din cauza degenerescentei maculare. „Acum pot vedea mai bine ca niciodata. Culorile sunt mai vii, mai frumoase si mai naturale. De asemenea, pot sa citesc din nou, ceea ce n-am mai facut de sapte ani. Abia astept sa ma reapuc de pictat”, a declarat pacienta Virginia Bane.

Cristina Ionescu

Sursa: Daily Mail

Nota pentru articolul «Un minitelescop ne poate reda vederea»:3.33/ 5 (3 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate