Revista care te menține sănătos

Nefrologie si urologie

Persoanele cu diabet, risc crescut de infecţii urinare

Dr. Oana Pop, medic specialist diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice, Oradea; Facebook: @Dr. Oana Pop; oanapop.wordpress.com
24 iunie 2022
Share
Persoanele cu diabet, risc crescut de infecţii urinare

Riscul crescut al persoanelor cu diabet de a dezvolta o infecţie urinară este reprezentat de nivelul crescut al glicemiei, dar şi de existenţa glucozei în urină, ceea ce constituie un mediu propice dezvoltării infecţiei.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena suplimentul alimentar GlucoSuport, care contribuie la menţinerea glicemiei în limite normale.

Mai mult de 50% dintre femei vor dezvolta o infecţie urinară de-a lungul vieţii. Femeile care suferă de diabet zaharat de tip 2 vor avea un risc şi mai mare de a dezvolta infecţii urinare, care nu numai că vor fi mai frecvente, dar vor fi şi mai severe. În plus, de cele mai multe ori, infectarea este cauzată de agenți patogeni rezistenți, ceea ce înseamnă că infecţia va fi mai greu de tratat. De aceea, este foarte important, în cazul persoanelor care suferă de diabet zaharat, să fie diagnosticate rapid, astfel încât să poată fi şi tratate precoce. Rezistenţa acestor infecţii urinare poate duce inclusiv la afectare renală, crescând riscul de a dezvolta o boală cronică renală. Cele mai multe cazuri de infecţie urinară au drept cauză dezvoltarea în exces a bacteriei Escherichia Coli.

infecţie urinară, infecţii urinare, diabet,

Infecţii urinare, simptome

Principalele manifestări ale infecţiilor urinare sunt:

  • dorinţă imperioasă de urinare;
  • durere, senzaţie de arsură şi disconfort la urinare;
  • urină urât mirositoare, tulbure, închisă la culoare sau roşiatică;
  • durere lombară cu iradiere şi durere suprapubiană;
  • febră sau/şi frisoane.

De reţinut! Simptomele pot varia de la o persoană la alta. De exemplu, persoanele care suferă de diabet, în special cele cu neuropatie diabetică, pot să nu prezinte durere lombară şi abdominală.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena UroSuport Forte Naturalis; un supliment alimentar recomandat pentru susţinerea sănătăţii tractului urinar; pentru ameliorarea simptomelor infecţiilor urinare.

infecţie urinară, infecţii urinare, diabet,

Infecţie urinară, măsuri de prevenţie

În cazul diabeticilor, principala măsură de prevenire a infecţiilor este gestionarea optimă a diabetului. Nivelul crescut al glicemiei va creşte şi riscul de a dezvolta infecţii urinare. O metodă importantă este golirea completă a vezicii la urinare, deoarece urina care stagnează în vezică poate reprezenta un mediu prielnic pentru înmulţirea bacteriilor.

Alte moduri prin care puteţi preveni infecţiile urinare, indiferent dacă aveţi sau nu diabet, presupun:

  • să consumaţi suficiente lichide, de preferinţă apă;
  • să mergeţi la baie ori de câte ori aveţi nevoie, în loc să amânaţi;
  • să păstraţi o igienă intimă corespunzătoare;
  • să purtaţi lenjerie intimă din bumbac.
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.