Revista care te menține sănătos

Afecțiuni respiratorii

(P) Salinizarea aerului dintr-o încăpere – metodă suplimentară benefică în tratamentul bolilor respiratorii

26 octombrie 2020
Share
(P) Salinizarea aerului dintr-o încăpere – metodă suplimentară benefică în tratamentul bolilor respiratorii

Anotimpul rece aduce cu sine îngrijorări suplimentare privind posibilitatea de îmbolnăvire, nu doar de COVID-19, a persoanelor mai vulnerabile ori sensibile. Folosirea unor metode suplimentare de protecție și prevenție reprezintă un subiect de discuție tot mai actual, mai ales odată cu creșterea din ultimele zile a numărului de pacienți infectați cu SARS-CoV-2. Pe fondul îmbolnăvirilor tot mai frecvente cu noul tip de Coronavirus, dar și a viitoarelor îmbolnăviri cu gripa sezonieră, tot mai multe persoane sunt în căutarea unor metode care să le ofere protecție suplimentară împotriva virusurilor sezoniere.

Persoanele care suferă de boli respiratorii sau aceia a căror imunitate este scăzută sunt mai predispuși la contactarea virusurilor. O metodă benefică în tratamentul bolilor respiratorii, care ne poate ajuta să ținem sub control gripa, răceala și COVID-19, care și-a dovedit în timp eficiența, este salinizarea forțată a aerului din interior, prin utilizarea unor dispozitive ce utilizează filtre din sare special cristalizată. Prin procesul de salinizare aerul va conţine cantități mici din cristale foarte fine de sare, asemănător aerului din SALINE, dar în concentrații mai mici, utilizabile în spațiul de locuit. Metoda este folosită drept adjuvant terapeutic de către pacienții cu forme mai dificile de probleme respiratorii, fiind ușor și ieftin de folosit, chiar în confortul propriilor noastre case.

Cum funcționează, concret, procesul de salinizare a aerului dintr-o încăpere?

Tratarea salină a aerului din încăperile de locuit este o procedură care se poate realiza extrem de simplu, prin intermediul unor purificatoare de aer cum sunt cele de la producătorul român Salin. Această „terapie” prin tratare salină a aerului funcționează exact precum vizita într-o salină, având aceleași efecte benefice pentru orgranism. Practic, microcristalele de sare din filtrele saline speciale aflate în dispozitivele de purificare a aerului Salin sunt preluate de curenţii de aer realizând astfel efectul de salinizare a aerului. Aerul salin inspirat are efecte benefice semnificative asupra întregului sistem respirator.

Astfel de metode saline de tratament au devenittot mai utilizate în ultimii ani, după ce și-au dovedit în timp eficiența și rolul preventiv împotriva diverselor probleme ale aparatului respirator, inclusiv în cazul infecțiilor respiratorii. În trecut, persoanele care erau predispuse la a contracta virusuri sau persoanele care sufereau de diferite afecțiuni respiratorii erau nevoite să facă vizite cel puțin o dată pe an într-o salină, recomandare venită deseori chiar din partea medicilor. Avantajul folosirii acestor aparate de purificare a aerului – mai ales în plină pandemie – este acela că nu mai există necesitatea deplasării în zone aglomerate, întrucât aparatele de purificare a aerului de la Salin pot fi folosite acasă, la birou sau oriunde altundeva ne dorim.

salin

Rezultate benefice semnificative se obțin în astm, alergii diverse, sinuzite etc., datorită diminuării edemului inflamator la nivelul întregului aparat respirator, dar în susținerea prevenției în cazul mai multor infecții respiratorii produse de către virusurile sezoniere și, foarte posibil, chiar față de virusul SARS-CoV-2.

Tratarea salină a aerului, prin intermediul aparatelor Salin, se poate face pentru încăperi cu un volum de până la 150 m³.

De asemenea, ca metodă adițională salinizării aerului dintr-o încăpere, se pot folosi inhalatoare individuale saline speciale, precum inhalatorul InSalin produs de același producător român. Utilizarea inhalatoarelor Insalin permite utilizarea aerului salin și în afara încăperilor dotate cu aparatele ambientale, lucru util mai ales persoanelor foarte active, dar care au diverse probleme respiratorii. Persoanele care au folosit și folosesc și astăzi aceste inhalatoare au arătat că efectele sunt extrem de benefice asupra sistemului respirator, întrucât nu mai există senzația de nas înfundat nici măcar pe timpul iernii, iar respirația lor este mult mai ușoară. De asemenea, utilizatorii produselor Salin au remarcat avantaje precum ușurința utilizării și posibilitatea de a folosi produsele absolut oriunde.

Aparatele Salin și Insalin au rezultate dovedite în prevenția și reducerea virozelor respiratorii, prin activarea eliminării mucusului respirator, proces care este mecanismul fundamental de protecție a organismului în fața infecțiilor respiratorii. Aparatele sunt eficiente și în tratarea altor afecțiuni ale căilor respiratorii superioare și inferioare, precum alergiile respiratorii, astmul bronșic, sinuzite, rinite, bronșite etc. și este potrivit atât pentru adulți, cât și pentru copii care suferă de astfel de afecțiuni.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.