Revista care te menține sănătos

Știri

Obezitatea si depresia, vinovate pentru starea de somnolenta din timpul zilei

26 iulie 2012
Share

Greutatea ponderala excesiva poate duce la numeroase probleme de sanatate, printre care se numara: bolile cardiace, diabetul si cancerul. O noua afectiune poate fi trecuta pe lista victimelor obezitatii, si nume: senzatia de somnolenta experimentata pe parcursul zilei.

Asa cum obezitatea se afla in plin proces de expansiune pe plan mondial,acelasi lucru se intampla si cu stresul psihosocial exprimat prin stari depresive, somnolenta sau, din contra, insomnii.

Rezultatul vine ca urmare a unui studiu efectuat pe un grup de aproximativ 1.700 de persoane adulte, dintre care peste 200 acuzau stari de moleseala si somnolenta excesiva in timpul zilei.

Explicatia este una extrem de simpla: persoanele supraponderale sunt mult mai susceptibile sa sufere de apnee in somn, o patologie caracterizata prin pauze in respiratie in timpul somnului. Astfel, persoanele respective nu se odihnesc indeajuns si simt ca pe parcursul zilei sunt coplesiti de o stare de somnolenta.

„Este necesar sa ne pastram greutatea in limite normale“, sustine expertul in somnologie, Dr. Michael Breus. Primele efecte vizibile ale scaderii in greutate vor fi disparitia oboselii excesive si prevenirea starilor depresive.

Paula Rotaru

Sursa: http://news.health.com/2012/06/13/obesity-depression-blamed-for-daytime-sleepiness-epidemic/

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.