Revista care te menține sănătos

Știri

Lipsa motivatiei in privinta sportului, influentata de factori biologici

10 ianuarie 2013
Share

Dificultatea unei persoane de a se motiva in ceea ce priveste sportul ar putea fi legata de o proteina care joaca un rol important in ceea ce priveste exercitiile fizice. La inceput de an, foarte multi oameni si-au propus sa slabeasca, sa se apuce de dieta si toate acestea pentru a fi sanatosi si pentru a arata bine.

Exista insa foarte multe persoane care, desi isi doresc sa se apuce de sport, nu sunt suficient de motivate. Aceasta lipsa de motivatie poate prinde radacini in sistemul nervos.

Responsabila de lipsa motivatiei ar putea fi aceasta proteina, receptorul CB1, fara de care performantele scad. In urma realizarii unui studiu pe soarecii de laborator, s-a descoperit ca amplasarea acestui receptor intr-o anumita regiune a creierului este asociata cu motivatia si cu un sistem de recompensare comandat de catre realizarea unui exercitiu fizic in mod voluntar.

Ruxandra Raica

Sursa: www.topsante.com

Nota pentru articolul «Lipsa motivatiei in privinta sportului, influentata de factori biologici»:4.67/ 5 (3 voturi)
#tags   \   , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.

Sunt de acord cu politica de confidențialitate