Revista care te menține sănătos

Știri

Medicamentul care lupta cu alcoolul

22 mai 2012
Share

Specialistii francezi sustin ca ar exista un medicament care poate veni in ajutorul alcoolicilor. Conform unor studii, baclofenul ar fi reusit sa vindece dependenta a circa 60% dintre pacienti si sa o diminueze la alti circa 20% dintre subiectii pe care a fost efectuata cercetarea.

Din declaratiile facute de reprezentantii studiului reiese ca doza difera de la un pacient la altul, de aceea fiecare persoana trebuie supravegheata atent de specialist, pentru a estima doza corecta. Potrivit aceleiasi cercetari, exista un numar mic de pacienti care prezinta efecte neplacute (care cresc odata cu doza). Printre acestea, se numara riscul de convulsii in timpul tratamentului, sindromul picioarelor nelinistite si probleme musculare.

Specialistii avertizeaza, de asemenea, sa nu se faca exces, mai ales in cazul persoanelor cu insuficienta renala, cardiaca sau probleme urinare. Cu toate acestea insa, multi alcoolici nu tin cont de aceste recomandari.

Cristina Ionescu

Sursa: Le Point

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.