Revista care te mentine sanatos

Stiri

Lentile de contact care ar putea indica nivelul glucozei?

30 mai 2012
Share

Persoanele care sufera de diabet se confrunta zi de zi cu testele pentru monitorizarea nivelului de zahar din sange, astfel trebuie sa suporte intepaturi zilnic. In prezent, cercetatorii au dezvoltat o alternativa care ar putea dezvalui aceleasi informatii doar clipind din ochi.

Cercetatorii de la Universitatea din Akron au dezvoltat o lentila de contact care masoara glucoza (zaharul din sange) din lacrimi.

In cazul in care zaharul nu este metabolizat in mod corespunzator si concentratia de glucoza se acumuleaza in organism, lentilele de contact vor detecta problema, iar culoarea lor se va modifica. Persoana care va purta lentilele nu va observa nicio schimbare, decat atunci cand se va uita in oglinda, iar echipa care a realizat lentilele proiecteaza o aplicatie care va calcula nivelul de zahar doar dintr-o poza facuta cu telefonul.

Astfel, vor putea fi detectate modificarile nivelului de zahar din sange pentru managementul corect al diabetului zaharat. De asemenea, diabetul va putea fi diagnosticat inca de timpuriu, astfel incat acesta sa nu avanseze.

Ruxandra Raica

Sursa: www.dailymail.co.uk

Nota pentru articolul «Lentile de contact care ar putea indica nivelul glucozei?»:5.00/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate