Revista care te menține sănătos

Știri

Femeile beneficiaza de o gena care le face irezistibile

23 februarie 2010
Share

Potrivit unui studiu realizat de un grup de oameni de stiinta din Australia, reprezentantele sexului slab beneficiaza de o gena care, pur si simplu, le face irezistibile in fata barbatilor.

Specialistii australienii au descoperit acest lucru dupa ce au studiat structura ADN a 150 de studente voluntare de la Universitatea Western Australia. Mai mult, potrivit cercetarilor, gena respectiva se „activeaza” fara stirea posesoarei, semnaland potentialilor parteneri acest lucru prin diferite forme involuntare, in mare parte, de ordin olfactiv.
Principiul egalitatii nu functioneaza insa nici in privinta geneticii. Astfel, exista anumite femei mai norocoase, al caror complex genic major de histocompatibilitate – MHC – este mai evoluat decat in cazul altora. „De obicei, ele au parte de mai multi parteneri de sex”, explica unul dintre specialisti.

dailymail.co.uk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.

Sunt de acord cu politica de confidențialitate