Revista care te mentine sanatos

Stiri

O noua descoperire previne leucemia

7 august 2012
Share

O echipa internationala de cercetatori sustine ca descoperirea sa, o molecula produsa de o mutatie genetica ce poate cauza leucemia, are potentialul de a genera noi metode de a preveni aceasta boala.

Respectiva mutatie creeaza o stare de dezechilibru biochimic in care metabolitul determina sistemul imunitar sa mareasca numarul de celule stem si sa reduca numarul de celule sangvine mature din maduva osoasa. Ca urmare a acestui fapt, se creeaza o situatie similara cu cea intalnita in sindromul mielodisplastic, unul dintre precursorii acestui tip de leucemie.

 

Potrivit studiului, aceasta mutatie genetica este implicata si in 70-90% dintre cazurile de cancer cerebral si o varietate de alte tipuri de cancer.

 

Cristina Ionescu

Nota pentru articolul «O noua descoperire previne leucemia»:2.00/ 5 (3 voturi)
#tags   \   , ,

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate