Revista care te mentine sanatos

Stiri

Depresia poate fi vindecata cu… o floare

27 iunie 2012
Share

Cu siguranta, gestul de a oferi flori persoanei dragi rareori da gres, reusind sa ridice moralul si increderea in sine. Insa, cercetatorii danezi au descoperit ca o anumita floare poate face mai mult decat atat: narcisa, simbol al bogatiei si al norocului in China, poate detine cheia pentru vindecarea depresiei.

Oamenii de stiinta au identificat anumiti compusi in speciile de narcise si ghiocei din Africa de Sud, ce pot penetra bariera hemato-encefalica, mecanism de protectie al creierului. Acest obstacol este deseori intalnit de catre medicii care trateaza bolile cerebrale, printre care se numara si depresia, estimata ca fiind a doua cauza de mortalitate din lume pana in anul 2020.

Se pare ca aceasta bariera contine anumite proteine care nu permit accesul medicamentelor catre creier. Compusii extrasi din aceste flori par sa treaca de aceasta bariera, iar pe viitor ar ptea constitui un mijloc de transport al medicamentelor pana la nivelul creierului.

Studiul se afla insa intr-o faza incipienta si va mai dura destul pana cand acesti compusi vor putea fi utilizati in scopul propus.

Paula Rotaru

Sursa: www.dailymail.co.uk

Nota pentru articolul «Depresia poate fi vindecata cu… o floare»:3.00/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate