Revista care te menține sănătos

Știri

Nu puneti frigul la „inima”!

27 ianuarie 2017
Share

Cand este frig, organismul se foloseste de toata energia pentru a lupta impotriva temperaturilor scazute, iar inima bate mult mai repede. Astfel, creste nevoia de oxigen. Mai mult decat atat, frigul extrem poate duce la deshidratare, aspect ce reduce fluxul sangvin, inima facand un efort si mai mare pentru a functiona normal.

Impactul frigului

Se vorbeste insa foarte putin despre impactul frigului si riscul cardiovascular, desi fiecare grad cu minus din termometru creste riscul de infarct cu 2%. In timpul iernii, chiar si cea mai lejera activitate fizica necesita un efort major din partea inimii. Persoanele care se afla la risc sunt cele care sufera de hipertensiune arteriala, insuficienta cardiaca etc. De asemenea, o atentie deosebita ar trebui sa o acorde si persoanele cu varsta peste 70 de ani, deoarece organismul se adapteaza mai greu la variatiile de temperatura. Oamenii stresati si care fumeaza (indiferent de varsta) prezinta si ei risc de infarct. Stresul creste frecventa cardiaca, frigul contracta artera coronariana, in timp ce fumatul accelereaza bataile inimii. In aceasta perioada, evitati pe cat posibil efortul fizic intens in aer liber, nu consumati alcool, purtati mai multe straturi de haine si fiti foarte atenti la semnalele pe care vi le transmite organismul.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Topsante.com

#tags   \   , , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.