Cele mai multe femei nu-si pot imagina viata fara produse cosmetice. Asadar, am intocmit o lista de probleme la care sa fiti atente, care contine si sfaturi pentru a evita efectele nedorite. Nu uitati, cea mai importanta regula pentru un ten sanatos si tanar, pentru cat mai mult timp, este demachierea zilnica.
Toate femeile isi doresc sa arate impecabil in fiecare zi si apeleaza fie la trucuri de infrumusetare vechi de cand lumea, fie la unele moderne si sofisticate. Insa cand vine vorba despre machiajul zilnic al fetei, cu fond de ten, pudra, rimel, eyeliner, concealer, blush, gloss sau ruj, medicii dermatologi avertizeaza ca produsele de machiaj, oricat ar fi de scumpe si elaborate, pot expune tenul la o cantitate considerabila de toxine si chimicale, alergii si iritatii. Iata principalele probleme pe care le puteti intalni.
Pori incarcati
De la crema hidratanta, baza de machiaj, fond de ten si pana la fard de ochi si de obraz, tenul poate deveni, in timp, foarte incarcat. Particulele mici de machiaj se acumuleaza in pori de fiecare data, chiar si dupa o demachiere corecta, si nu lasa pielea sa respire. In plus, unele substante chimice sunt chiar absorbite prin piele in organism. Incercati sa folositi cat mai putine produse cosmetice pe fata, mai ales vara, cand se activeaza intens si glandele sebacee. Unele produse cosmetice au in componenta uleiuri care stimuleaza productia de sebum, tenul devenind, astfel, mai gras. De asemenea, renuntarea la machiaj macar o zi pe saptamana este de ajutor si chiar reduce formarea ridurilor.
Acnee
Folosirea in exces a produselor de machiaj pentru fata genereaza acumularea toxinelor care, in combinatie cu bacteriile de pe pensulele de machiaj necuratate corespunzator, astupa porii si pot cauza inflamatii precursoare aparitiei acneei. Iar daca veti ascunde acneea folosind din nou machiaj, veti intra cu usurinta intr-un cerc vicios. Una dintre solutii este sa folositi produse speciale antiacnee recomandate de specialist si sa lasati pielea sa respire cateva zile.
Infectii la nivelul ochilor
Mascara, tus, creion dermatograf, toate au rezultate minunate. Insa multe dintre produsele destinate machiajului ochilor contin ingrediente care pot favoriza infectiile, iritatiile, senzatia de ochi uscat si mancarime, chiar pierderea genelor. Tineti cont ca produsele rezistente la apa sunt periculoase daca nu sunt indepartate perfect cu demachiante speciale. Particulele microscopice reziduale pot bloca conductele lacrimale. Evitati sa folositi produsele de machiaj pentru ochi la comun si alegeti doar produse aflate in termenul de garantie. In cazul creioanelor de ochi, aveti grija sa le ascutiti frecvent, eliminand astfel riscul contaminarii cu bacterii.
Puncte negre
Daca nu curatati periodic pensulele folosite pentru aplicarea machiajului, va expuneti la riscul de a intretine in portfard un mediu propice pentru bacterii, ce vor favoriza aparitia acneei, punctelor negre, iritatiilor si infectiilor. Este indicat sa va formati obiceiul ca, o data pe saptamana, sa va spalati instrumentele cu care aplicati machiajul. Daca sunt din par natural, pensulele se pot spala cu sampon, iar aplicatorul de farduri ar trebui inlocuit cu unul nou de doua ori pe an.
Armele secrete ale hidratarii corecte
Deshidratare sau ingrasare excesiva
Inainte de a va achizitiona produsele cosmetice pentru ingrijire, machiaj si demachiaj, consultati un specialist pentru a afla ce tip de ten aveti si ce categorii de produse sunt indicate pentru dumneavoastra. Alegeti cosmetice de calitate, adecvate tipului de ten, sensibil, gras sau mixt. In cazul in care va confruntati cu anumite probleme ale aspectului tenului, respectati intocmai indicatiile specialistului. Orice farduri si creme ati avea acasa, daca nu le-ati folosit timp de un an, spuneti-le adio.