Revista care te menține sănătos

Îngrijire

Trucuri de beauty care va salveaza pielea

Dr. Madalina Caraivan, medic specialist dermatovenerologie
7 martie 2022
Share

trucuri-beauty-piele-1

Pielea sanatoasa si frumoasa incepe prin a-ti cunoaste exact tipul de piele: este un demers pe care il puteti intreprinde pe cont propriu, dar nu strica nici ajutorul unui profesionist (dermatolog, estetician). Aceasta informatie va va scuti de timp pierdut si bani aruncati pe produse cosmetice bune, poate, dar nepotrivite pentru piele.

Prea multe femei aleg sa foloseasca exclusiv produse pentru piele sensibila, ratandu-le, astfel, pe cele care ar putea sa le ajute mult mai bine. Dermatologul va poate ajuta sa diferentiati un episod pasager de sensibilitate a pielii (cauzat, de exemplu, de expunerea la frig extrem sau de aplicarea unui produs cosmetic iritant) de adevarata piele sensibila si hiperreactiva. Fie ca va machiati sau nu, pielea trebuie curatata/demachiata dimineata si seara, fara a uita gatul si decolteul. Optati pentru un produs de curatare bland, care nu degreseaza excesiv, de exemplu, un gel fara sapun (syndet) sau o apa micelara. Chiar si pentru cei cu tenul mixt/gras sunt de evitat cosmeticele prea agresive (sapun, lotiuni alcoolizate), care pot induce o hiperseboree reactionala.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena produsele Rilastil din gama pentru îngrijire corporală, recomandate pentru menţinerea elasticităţii pielii şi hidratarea acesteia.

Hidratare indiferent de sezon

Dimineata, inainte sa va machiati, aplicati intotdeauna un produs hidratant, in functie de tipul de ten. Acesta protejeaza pielea pe durata zilei si, in plus, favorizeaza fixarea machiajului. In sezonul rece sau daca aveti pielea uscata, alegeti o crema cu textura mai grasa. Vara sau daca aveti tenul gras/mixt, apelati la o crema cu textura de gel sau la un ser hidratant. Serul poate contine antioxidanti, de exemplu, vitaminele C si E, resveratrol, extracte din ceai verde. Atentie in special la zona pleoapelor si perioculara, ce trebuie sa fie cat mai delicata, fiind zona cea mai fragila a fetei.

Obiceiuri pe care trebuie sa vi le insusiti

Nu uitati de produsul fotoprotector, care trebuie sa aiba un factor de minimum 30, indiferent de sezon. Acesta previne fotoimbatranirea precoce si reduce riscul de leziuni precanceroase si canceroase ale pielii. Inainte de culcare, adoptati aceste obiceiuri: curatare blanda, apoi aplicarea unei creme de noapte sau a unui ser bogat in lipide nutritive non-comedogenice (ceramide, acizi grasi esentiali), care limiteaza deshidratarea pe parcursul noptii.

Unul dintre cele mai sanatoase obiceiuri: nu stoarceti, traumatizati, chinuiti in diverse feluri cosurile sau alte leziuni ce apar la nivelul pielii! Nu este intotdeauna usor sa rezistati tentatiei, mai ales daca aveti impresia ca storcandu-le trec mai repede. Dar beneficiile sunt importante: minimizarea cicatricilor si a pigmentarilor (petelor) post-inflamatoare, reducerea riscului de suprainfectare. Alegeti, in schimb, un produs bogat in principii active, ce trateaza cosurile fara a agresa pielea.

Nu scapati de acnee? 7 obiceiuri care o intretin

trucuri-beauty-piele-2

Nu exagerati cu gomajul!

Exfolierea este utila, dar atentie la frecventa acesteia! Ciclul de reinnoire a celulelor epidermice este de 28 de zile, de aceea, unul sau doua gomaje lunare sunt suficiente. Alegeti un produs de gomaj bland, de exemplu, pe baza de acizi extrasi din fructe, ce trebuie intotdeauna aplicat pe pielea umeda si insotit de miscari delicate de masaj circular.

Si mainile au nevoie de atentie in sezonul rece, fiind expuse la vant si frig. De asemenea, intra frecvent in contact cu apa fierbinte, detergentii, degresantii, sapunurile. Antidotul: manusi de menaj atunci cand spalam, manusi calduroase in perioadele geroase, crema fotoprotectoare (in special pe fata dorsala, care e cea mai expusa) aplicata inainte de a iesi din casa, crema de maini nutritiva reaplicata la nevoie. 

Mancati sanatos si nu mai fumati !

Nu (mai) fumati si adoptati o alimentatie cat mai echilibrata: bogata in fructe si legume colorate, cereale, lactate, proteine animale. Reduceti consumul de alcool, zaharuri si alimente procesate. Si, evident, nu uitati sa va hidratati corespunzator.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.