Revista care te mentine sanatos

Stiri

Migrenele si depresiile pot fi mostenite genetic

2 martie 2010
Share

Doua probleme care la prima vedere nu au nicio legatura, aparent impart aceeasi componenta genetica. Migrenele si depresiile au fost studiate de catre cercetatorii olandezi.

Ele sunt frecvente in cazul unui numar semnificativ de pacienti. Conform studiilor efectuate pe pacientii care sufera atat de depresii, cat si de migrene, 56% din acestia sunt predispusi genetic. In urma descoperirilor, se poate imbunatati medicatia folosita in cazul depresiilor si migrenelor. Daca acestea au in comun o legatura genetica, este nevoie, uneori, de un factor extern pentru a le declansa. Copiii abuzati sau neglijati au tendinta de a suferi depresii si migrene atunci cand vor deveni adulti. Abuzul fizic, psihic si sexual, precum si neglijarea emotionala sunt strans legate de aceste afectiuni, conform cercetatorilor olandezi.

www.healthnews.com


Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate