Stiri

Migrenele pot fi prevenite prin exercitii fizice

marti, 11 octombrie 2011
Share

Desi exista numeroase medicamente care va pot scapa de neplacutele migrene, de cele mai multe ori, acestea pot fi inlocuite cu succes de lucruri banale, precum o sedinta de aerobic sau o cana cu ceai cald.

Recent, specialistii de la Institutul de Neurostiinte si Fiziologie din Göteborg, Suedia, au efectuat un studiu pe un esantion de 91 de femei cu varste intre 18 si 65 de ani, care sufereau de migrene in mod frecvent.

Participantele au beneficiat de trei tipuri de tratament, in mod aleatoriu: aerobic de 3 ori pe saptamana a cate 40 de minute, o terapie clasica de relaxare si tratament medicamentos.

In final, s-a descoperit ca toate cele trei terapii de vindecare a migrenelor dau rezultate, insa persoanele din grupul care a practicat exercitii fizice regulate au sesizat o mai buna absorbtie a cantitatii de oxigen din mediul inconjurator, fara a resimti efecte secundare, precum: amorteala, furnicaturi, oboseala, depresie, simptome specifice persoanlor care urmau tratament medicamentos.

Pentru a obtine rezultate cat mai concludente, sunt necesare studii suplimentare care sa sustina perspectiva elaborata de catre specialistii suedezi.

Paula Rotaru

Sursa: www.reuters.com

tonica
2017-05-10T17:46:26+00:00

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Mentine-te
sanatos
in fiecare luna
catena
Mentine-te sanatos cu NEWSLETTERUL
Nu, multumesc