Revista care te mentine sanatos

Stiri

Un test de memorie poate depista Alzheimer in stadii incipiente

marti, 19 iunie 2012
Share

Cercetatorii de la Universitatea Cambridge, Marea Britanie, au realizat un test de memorie pentru depistarea maladiei Alzheimer si a altor forme de dementa in stadii incipiente. Testul are o durata de doar 10 minute si este deja disponibil in sistemul medical de sanatate din Marea Britanie, potrivit dailymail.co.uk.

Testul consta in sase probe, ce se efectueaza cu ajutorul unui computer cu ecran tactil sau al unui iPad si cuprinde intrebari care au legatura cu viata de zi cu zi a pacientilor, dar si alte exercitii create cu scopul de a identifica acei pacienti care sunt mai degraba deprimati, nu pe cale de a-si pierde memoria.

Diagnosticarea in stadii timpurii le permite pacientilor sa beneficieze de tratament medicamentos la timp, fapt ce ii va ajuta sa lucreze si sa aiba o existenta independenta pentru mai multa vreme.

Cristina Ionescu

Nota pentru articolul «Un test de memorie poate depista Alzheimer in stadii incipiente»:4.00/ 5 (2 voturi)
tonica
2017-05-10T17:42:47+00:00

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate