Revista care te menține sănătos

Nutriție

Metode prin care gustul apei poate deveni mai agreabil

21 februarie 2014
Share

70% din corpul omenesc este format din apa. Rolul apei in organism este, printre altele, acela de a mentine temperatura constanta si de a asigura eliminarea naturala a toxinelor. Lipsa apei din organism are drept consecinta afectarea functiilor acestuia. Zilnic, pierdem 2-3 litri de apa prin transpiratie, urina si respiratie, de aceea este esential sa consumam cel putin 1,5 – 2 litri de apa pe zi pentru mentinerea echilibrului hidric.

Din pacate, multi dintre noi aleg sa consume tot felul de bauturi carbogazoase sau asa-zise naturale in detrimentul apei. Situatia ar fi cu siguranta alta daca am incerca sa imbunatatim gustul apei pe care o consumam.

Descoperiti, in randurile care urmeaza, cum puteti imbunatati gustul apei si alte metode care va asigura aportul hidric.

  1. Adaugati fructe proaspete.Consumul de apa cu lamaie nu ar trebui sa fie specific doar fotomodelelor, oricare dintre noi poate imbunatati gustul apei cu cateva felii de lamaie. Puteti adauga, de asemenea, felii de portocala, zmeura proaspata strivita, bucati de pepene rosu sau felii de capsune. Feliile de castravete si frunzele de menta adaugate in apa sunt racoritoare si puteti apela la ele cu precadere in sezonul cald.
  2. Folositi suc de fructe. Sucul majoritatii fructelor poate fi o baza buna pentru apa, dar o savoare deosebita confera apei de baut sucurile naturale obtinute de la fructe precum afine, rodii, struguri, mere. In plus, sucurile de fructe nu sunt doar delicioase, dar si pline de vitamine si de antioxidanti, care aduc multiple beneficii sanatatii.apa cu lamaie si menta
  3. Consumati apa minerala cu adaos de fructe.Daca va plac bauturile carbogazoase, va va fi mai usor sa renuntati la ele daca le inlocuiti cu apa minerala. Puteti imbunatati gustul acesteia adaugand bucati de fructe sau suc proaspat de fructe. Daca va este la indemana, puteti achizitiona si un aparat de preparat sifon.
  4. Adaugati cuburi de gheata. Apa cu gheata este, aparent, mai gustoasa decat cea tinuta la temperatura camerei. Cuburile de gheata cu diferite arome sunt si mai indicate. Taiati in bucatele mici fructe proaspete, castraveti sau frunze de menta, puneti-le in forma pentru cuburi de gheata, adaugati apa si introduceti la congelator. In loc de fructe, puteti folosi suc natural de fructe, ceai sau cafea gata preparata. Daca va doriti sa fiti creativi, achizitionati-va recipiente pentru gheata sub forma de stele, cercuri sau peste.
  5. Beti ceai. Ceaiul de fructe, ceaiul verde, ceaiul alb si ceaiul rosu sunt considerate a fi mai sanatoase decat ceaiul negru, intrucat nu contin cofeina sau contin o concentratie destul de neinsemnata. Pe langa acestea, exista numeroase alte ceaiuri exotice si sofisticate, care isi au originea in diferite colturi ale lumii, si pe care le puteti gasi in magazinele de specialitate. Ceaiul asigura aportul hidric al organismului in aceeasi masura in care o face si apa, dar este mult mai placut la gust.
  6. Consumati supe si ciorbe. Privilegiati consumul de supe si ciorbe slabe si cu un continut mic de sare, pentru un maximum de beneficii asupra sanatatii. Pentru ca supa si ciorba sunt bazate pe apa, o portie de supa sau de ciorba fierbinte va ajuta la hidratarea organismului aproape in aceeasi masura in care ar face-o aceeasi cantitate de apa.

Text: Oana Anghel

Sursa: everydayhealth.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.