Revista care te menține sănătos

Știri

Merele si perele ar putea preveni atacul vascular cerebral

16 septembrie 2011
Share

Merele si perele sunt unele dintre cele mai sanatoase fructe, iar in urma unui studiu, s-a descoperit ca ele pot preveni accidentele vasculare celebrale, daca sunt consumate cu regularitate.

S-a dovedit ca riscul persoanelor care cosnsuma mere si pere este cu 52% mai mic de a face atac vascular cerebral fata de persoanele care nu consuma deloc aceste fructe. Cate 25 g pe zi din aceste fructe scad cu 9% pericolul atacului vascular celebral. Un mar de marime medie are in general cam 120 grame.

Pentru a preveni un astfel de atac, consumul zilnic de fructe si legume cu miez albicios ar putea fi de un real ajutor. In orice caz, mai sunt diverse fructe care ar putea preveni alte boli cronice. Oricum ar sta lucrurile, consumul de fructe si legume este extrem de indicat.

Studiul a fost realizat pe un numar de 20.069 de adulti, media de varsta fiind 40 de ani, iar, de-a lungul celor 10 ani de intensa observatie au avut loc doar 233 de atacuri.

Ruxandra Raica

Sursa: www.onenewspage.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.