Revista care te menține sănătos

Coronavirus

MedLife avertizează: numărul infectărilor cu SARS-CoV-2 va continua să crească

9 noiembrie 2020
Share
SARS-CoV-2 în România

În următoarea perioadă, curba infectărilor cu virusul SARS-CoV-2 în România va continua să crească, arată un studiu publicat de echipa de cercetare MedLife şi coordonat de biologul Dumitru Jardan, doctor în ştiinţe medicale (foto).

Cercetarea a avut ca scop obţinerea de informații asupra întregului genom al virusului SARS-CoV-2 care circulă în ţara noastră şi a implicat secvențierea genoamelor virusului din diferite regiuni geografice ale țării. Au fost secvențiate 53 de probe provenite din București, Galați, Slatina, Suceava, Cluj, Focșani și Tulcea, de la pacienţi simptomatici şi asimptomatici.

Într-un comunicat de presă remis redacţiei, MedLife subliniază că „nu este o teorie a conspirației, virusul SARS-CoV-2 care circulă pe teritoriul României provine cu certitudine din Wuhan, China”, având identitate de secvență de 99,97% cu virusul original identificat în China. Noul coronavirus a ajuns în România în urma răspândirii virusului din China, trecând prin Europa, se mai arată în cercetare.

Este puțin probabil ca virusul să poată reinfecta persoanele vindecate

În cadrul aceluiași studiu s-a pus un accent important pe mutațiile genei S, mutațiile care ar permite virusului să infecteze pacienţii care au trecut deja prin boală. Astfel, mutațiile identificate la pacienții din România arată că este puțin probabil ca virusul să poată reinfecta persoanele vindecate. În baza studiilor, MedLife atrage atenţia că relaxarea măsurilor ar putea duce la o explozie a cazurilor de coronavirus în ţara noastră.

 „Considerăm că mediul de afaceri, cu precădere marii angajatori, și administrațiile publice centrale și locale trebuie să privească cu mare precauție relaxarea suplimentară a restricțiilor ce previn răspândirea bolii. Cu siguranță, o eventuală creștere a numărului de testări și o adâncire a anchetelor epidemiologice va duce la identificarea unui număr mai mare al cazurilor, respectiv la stingerea graduală a răspândirii comunitare. Există și o responsabilitate importantă a cetățenilor, a fiecărui individ, care ține de educație și de maturitatea socială. Avem o mare șansă ca țară să ieșim cu fruntea sus din lupta cu acest flagel”, a declarat Mihai Marcu, președinte și CEO MedLife Group.

Nota pentru articolul «MedLife avertizează: numărul infectărilor cu SARS-CoV-2 va continua să crească»:5.00/ 5 (2 voturi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.

Sunt de acord cu politica de confidențialitate