Revista care te mentine sanatos

Stiri

Meditatia scade riscul de atac de cord

1 aprilie 2010
Share

Un studiu al Asociatiei Americane de Cardiologie a aratat ca pacientii care sufera de boli arteriale, dar practica meditatia si exercitii de relaxare, au cu pana la 50% sanse mai mici de a suferi un atac de cord.

Studiul a durat noua ani si a fost efectuat pe 201 persoane care sufera de boli cardiace. Pacientii care au practicat exercitii de meditatie sau au participat la cursuri in care au primit informatii despre importanta dietei si miscarii, au avut rezultate pozitive pe termen lung fata de pacientii care nu au adoptat acelasi stil de viata. In cadrul grupului care a practicat meditatia, specialistii americani au constatat nu doar o reducere a ratei mortalitatii, infarctelor si atacurilor cerebrale, ci si o scadere semnificativa a tensiunii arteriale (5 mmHg) si o reducere considerabila a stresului psihologic in cazul voluntarilor.

Sursa: www.dailymail.co.uk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate