Revista care te menține sănătos

Știri

Un test de sange ar putea indica sexul copilului inca din a 5-a saptamana de sarcina

24 ianuarie 2012
Share

Un test de sange ar putea indica cu exactitate sexul fetusului chiar mai repede de 5 saptamani. Acest lucru ar putea fi imbucurator pentru viitoarele mamici care vor sa afle cat mai curand sexul copiilor.

Cercetatorii din Coreea de Sud au descoperit, in urma unui studiu, ca valorile a doua enzime extrase din sangele gravidelor ar putea indica sexul copilului mai devreme de 5-6 saptamani.

Cunoasterea sexului copilului inca de timpuriu este un lucru extrem de important, deoarece astfel pot fi detectate eventualele anomalii genetice, mai ales ca fetusii de sex masculin au cu 50% mai multe sanse de a mosteni bolile parintilor. Insa aceasta metoda nu ar trebui sa fie nicidecum un potential mod de selectie a sexului viitorului copil in functie de dorintele parintilor.

Testul ar putea reduce nevoia procedurilor invazive in ceea ce priveste femeile insarcinate. Pentru realizarea acestui studiu a fost colectata plasma materna de la 203 femei in primul trimestru de sarcina, intre anii 2008 si 2009.

 

Ruxandra Raica

Sursa: Newkerala.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.