Revista care te menține sănătos

Știri

Mananci incet si slabesti

2 decembrie 2011
Share

Cercetatorii de la Universitatea din Rhode Island au descoperit ca persoanele care mananca mai incet slabesc mult mai usor, deoarece consuma mai putina mancare. In urma unor studii s-a demonstrat si faptul ca barbatii mananca mai repede decat femeile, persoanele supraponderale mananca mai repede decat persoanele slabe, iar cerealele procesate se consuma mai repede decat cele integrale.

De asemenea, oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca la o masa barbatii consuma aproximativ 80 de calorii pe minut, iar femeile aproximativ 52 de calorii pe minut. S-a mai stabilit ca persoanele care iau masa intr-un ritm alert consuma aproximativ 87 grame de alimente pe minut, persoanele care, in timp ce mananca, au o viteza medie consuma aproximativ 70 grame de alimente pe minut. Iar persoanele care nu se grabesc in timpul mesei consuma aproximativ 57 grame de alimente pe minut.

Potrivit cercetatorilor, exista o legatura demonstrata intre indicele de masa corporala si viteza unei persoane atunci cand mananca, iar oamenii care mananca repede au indicele de masa corporala mai mare decat persoanele care mananca mai incet. Diferite teorii vehiculeaza faptul ca mancatul pe repede-inainte se datoreaza nevoii mai mari de energie a barbatilor si a persoanelor cu o greutate mai mare.

Ruxandra Raica

Sursa: www.indiavision.com

 

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.