Revista care te mentine sanatos

Stiri

Antibioticul realizat din transpiratia umana, arma impotriva virusurilor

6 martie 2013
Share

Un antibiotic creat din transpiratia umana ar putea lupta cu succes impotriva tuberculozei, precum si a altor boli grave. O substanta chimica, numita dermicidina, se activeaza in apa sarata, dar si putin acida a transpiratiei si penetreaza membrana virusului, distrugand-o, spun specialistii.

Expertii sunt de parere ca descoperirea este una extrem de importanta pentru a dezvolta medicamente care sa lupte impotriva bacteriilor, mult mai eficiente comparativ cu antibioticele conventionale.

Dermicidina este substanta produsa de catre glandele sudoripare ce protejeaza organismul in cazul in care acesta sufera diferite leziuni, cum ar fi taieturile, intepaturile, zgarieturile. In natura se pare ca exista mai mult de 1.700 de antibiotice naturale. Aceste substante (peptide antimicrobiene) sunt mai eficiente pe termen lung. Astfel, germenii nu se mai pot dezvolta pentru a lupta impotriva medicamentului. Acest compus ar putea actiona cu succes impotriva unor boli grave, precum tuberculoza, pneumonia si chiar impotriva infectiei cu stafilococul auriu.

 

Ruxandra Raica

Sursa: Dailymail.co.uk

Nota pentru articolul «Antibioticul realizat din transpiratia umana, arma impotriva virusurilor»:4.50/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate