Revista care te menține sănătos

Știri

Fitnessul ar putea ajuta la controlarea nivelului de zahar din sange

9 mai 2013
Share

Un studiu demonstreaza o legatura intre fitness (exercitiile de ridicare a greutatilor) si un risc mai mic de diabet. Aceste exercitii intaresc muschii si mentin sanatatea osoasa, de ele beneficiind in primul rand muschii scheletului, a caror culoare este data de mitocondrii, fabrica de energie a celulelor.

Insa un alt tip de muschi, si anume cei albi, cei care initiaza miscarile si sunt mai putin vascularizati, ar putea juca un rol in reglarea zaharului din sange.

Studiul, publicat in Jurnalul Nature Medicine si realizat pe soarecii de laborator expusi la efort, a descoperit ca muschii albi au o mai buna abilitate de a controla nivelul de glucoza din sange. In plus, grupul de animale care a beneficiat de proteina BAF6oc (ajuta la dezvoltarea muschilor) a rezistat mai bine din punct de vedere fizic la efort. Pacientii ar trebui sa beneficieze de exercitiile care stimuleaza muschii albi, precum ridicarea greutatilor pentru a controla rezistenta la insulina si nivelul de glucoza.

 

Ruxandra Raica

Sursa: Healthland.time.co

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.