Revista care te mentine sanatos

Stiri

Bratul artificial comandat de gandire

miercuri, 19 decembrie 2012
Share

Un nou tip de brat robotizat comandat de creier a fost pus la punct de catre cercetatorii americani. Aceasta descoperire a permis unei femei paralizate sa obtina control si libertate in miscari, ceea ce cu o mana artificiala nu ar fi reusit niciodata.

Descoperirea reprezinta o tehnologie avansata in ceea ce priveste membrele controlate cu ajutorul gandirii, care ar putea ajuta pacientii paralizati sau cu membre amputate.

Proteza functioneaza cu ajutorul unor implanturi cu electrozi ce pot detecta semnalele electrice emise de partea creierului asociata cu miscarea. Aceste semnale sunt transmise in limbaj informatic inainte de a actiona proteza. Aceasta mana robotizata actionata de un program informatic ar putea ajuta pacientii sa se miste in mod natural, fara probleme.

Ruxandra Raica

Sursa: www.topsante.com

Nota pentru articolul «Bratul artificial comandat de gandire»:4.00/ 5 (2 voturi)
#tags   \   , ,

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate