Revista care te menține sănătos

Știri

Lupusul, un alt pericol al anticonceptionalelor

4 mai 2009
Share

Un nou studiu realizat de cercetatorii americani de la National Library of Medicine a aratat ca femeile care utilizeaza contraceptive orale au un risc crescut de a dezvolta lupus, o boala autoimuna. In cadrul studiului au fost interpretate datele obtinute de la 1,7 milioane de femei, pe o perioada de 8 ani. 786 dintre femeile participante la studiu au dezvoltat boala. Cercetatorii au declarat ca riscul este cu atat mai mare cu cat cantitatea de estradiol (estrogen obtinut sintetic) continuta in anticonceptionale este mai mare. Mai mult, pentru persoanele predispuse la aceasta boala, primele trei luni de administrare a contraceptivelor orale sunt cele mai riscante. Lupusul este o boala care se manifesta prin inflamarea acuta si cronica a diferitelor tesuturi din corpul uman. Sistemul imunitar confunda celulele corpului cu factorii daunatori si lupta impotriva lor, distrugand astfel organismul: piele, organe, vase de sange etc. http://www.nlm.nih.gov

Un nou studiu realizat de cercetatorii americani de la National Library of Medicine a aratat ca femeile care utilizeaza contraceptive orale au un risc crescut de a dezvolta lupus, o boala autoimuna.
In cadrul studiului au fost interpretate datele obtinute de la 1,7 milioane de femei, pe o perioada de 8 ani. 786 dintre femeile participante la studiu au dezvoltat boala. Cercetatorii au declarat ca riscul este cu atat mai mare cu cat cantitatea de estradiol (estrogen obtinut sintetic) continuta in anticonceptionale este mai mare. Mai mult, pentru persoanele predispuse la aceasta boala, primele trei luni de administrare a contraceptivelor orale sunt cele mai riscante.
Lupusul este o boala care se manifesta prin inflamarea acuta si cronica a diferitelor tesuturi din corpul uman. Sistemul imunitar confunda celulele corpului cu factorii daunatori si lupta impotriva lor, distrugand astfel organismul: piele, organe, vase de sange etc.

http://www.nlm.nih.gov

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.