Revista care te menține sănătos

Știri

Peste 240 de romani infectati cu HIV in doar 6 luni

6 octombrie 2011
Share

Desi s-au facut numeroase campanii de constientizare si prevenire, se pare ca numarul persoanelor diagnosticate cu HIV nu a incetat sa creasca. Potrivit statisticilor oficiale, randurile bolnavilor au fost „ingrosate” in primele 6 luni ale anului cu alti peste 240 de romani.

La sfarsitul anului 2010, in Romania erau inregistrate peste 10.000 de persoane infectate cu HIV, dintre care aproape 7.000 cu varste cuprinse intre 15 si 29 de ani. Tinand cont de ultimele statistici, reprezentantii Asociatiei Romane Anti-SIDA (ARAS) spun ca lipsa interventiilor de prevenire poate duce, pe termen lung, la efecte dramatice pentru sanatatea populatiei. „In Romania, numarul persoanelor care se infecteaza cu HIV, hepatite, alte infectii cu transmitere sexuala creste constant”, au spus cei de la ARAS.

In cadrul campania „Este dreptul tau sa stii – proiect de promovare a sanatatii pentru femei”, dezvoltata de ARAS, in ultima luna numarul telefoanelor date serviciului SIDA Helpline la numarul 0.800.800.033, apelabil gratuit de luni pana vineri, intre orele 11.00 si 19.00, a ajuns la 1.400. Cele mai frecvente intrebari puse agentilor telefonici au fost: „Unde pot face un test HIV?” si „Cum ma pot proteja?”.

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, femeile sunt mai vulnerabile fata de riscul de infectare cu virusul HIV, din motive sociale, culturale si anatomo-fiziologice.

Cristina Ionescu

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.