Revista care te mentine sanatos

Stiri

Melanomul poate fi depistat in doar trei minute

29 mai 2012
Share

Trei minute, atat ii ia unui dermatolog sa diagnosticheze un melanom cu o certitudine de 90%, potrivit expertilor din cadrul Asociatiei Spaniole de Dermatologie si Venerologie. Melanomul este asociat in majoritatea cazurilor cu razele UV, astfel incat, in perioada estivala, avertizarile sunt legate de expunerile la UV.

De aceea, specialistii ne avertizeaza sa nu stam prea mult la soare, intrucat afectiunile pielii cresc cu 8% pe an, iar prevenirea lor este foarte importanta. Mai mult, un studiu publicat in 2011 in revista „Cancer Facts & Figures” scoate in evidenta faptul ca incidenta numarului de cancere de piele dintr-un an este mai mare decat in cazul cancerului mamar, de prostata, de plamani sau de colon.

Cu toate acestea, expertii spanioli sunt optimisti. „Cand este detectat in faze avansate, supravietuirea este de 1%, insa daca diagnosticul se pune in faze incipiente, atunci sansele de supravietuire cresc pana la 100%”, au spus acestia.

In Europa sunt diagnosticate multe cazuri de melanom in randul femeilor, dar mortalitatea este mai mare in randul barbatilor. In cazul lor, incidenta cea mai mare este in Norvegia si Suedia, pe cand in randul femeilor, in Danemarca si Norvegia.

Cristina Ionescu

Sursa: Salud.es

Nota pentru articolul «Melanomul poate fi depistat in doar trei minute»:2.00/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate