Revista care te menține sănătos

Nutriție

Laptele de migdale: top 5 beneficii

25 noiembrie 2016
Share

Fie ca aveti intoleranta la lactoza, fie ca pur si simplu vreti sa inlocuiti laptele de vaca sau sa incercati ceva nou, laptele de migdale este o alternativa foarte buna. Majoritatea oamenilor nu stiu ca laptele de migdale este sarac in grasimi, dar contine proteine, lipide, fibre, minerale precum calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, zinc. In plus, este bogat in vitamine precum vitaminele C, B2, B6, E.

In ultimul timp, acest produs a devenit din ce in ce mai popular, mai ales ca prezinta o multime de beneficii pentru sanatate si frumusete.

Ar putea reduce hipertensiunea arteriala

Consumul de lapte de migdale ar putea contribui la reducerea hipertensiunii arteriale. Circulatia sangelui are loc la nivelul venelor, iar pentru ca acestea sa functioneze corespunzator trebuie sa se contracte si sa se mareasca pentru a permite sangelui sa ajunga in diferite parti ale corpului. In mod contrar, un posibil blocaj poate duce la hipertensiune arteriala. Sistemul circulator are nevoie de vitamina D si de alte minerale precum fosforul, iar laptele de migdale poate fi o alternativa foarte buna.

O inima sanatoasa

Laptele de migdale nu contine colesterol, asadar sustine sanatatea inimii. Studiile realizate de-a lungul timpului indica faptul ca laptele de migdale reduce riscul de boli cardiace. Este mult mai sanatos decat alte alimente care cresc nivelul de colesterol „rau”, ce duce la aparitia bolilor cardiovasculare. Laptele de migdale garanteaza prezenta potasiului in organism, un element-cheie care actioneaza precum un vasodilatator.

Functionarea corecta a rinichilor2 result

Minerale precum calciul si potasiul pot fi daunatoare pentru rinichi in momentul in care sunt prezente in exces in organism. Laptele de migdale contine o cantitate limitata din aceste minerale. Este recomandat ca persoanele care sufera de afectiuni renale cronice sau acute sa renunte la alimentele cu acest continut mare de minerale. Laptele de migdale poate fi o alternativa foarte buna, fiind, totodata, ideal pentru persoanele care se confrunta cu alergii la lactate.

Piele frumoasa

Pielea are nevoie de vitamine si minerale care sa-i mentina prospetimea si frumusetea, iar laptele de migdale contine vitamina E cu efect benefic la nivelul pielii. In afara de vitamine, contine si antioxidanti care ajuta la repararea pielii deteriorate. Atat laptele pe care-l preparati acasa, cat si cel cumparat contin si vitamina A. In plus, laptele de migdale poate fi folosit si pe post de lotiune de curatare a pielii. Pentru rezultate optime, puteti adauga lapte de migdale in apa de trandafiri.

Migdalele, fructe savuroase cu beneficii de neegalat         

 

Oase puternice

Desi nu contine o cantitate la fel de mare de calciu precum laptele de vaca, cel de migdale ofera 30% din cantitatea recomandata zilnic, reducand riscul de artrita si osteoporoza, intarind deopotriva sistemul imunitar. In plus, calciul ajuta la relaxarea muschilor si mentinerea unui ritm cardiac normal. Includerea laptelui de migdale in dieta este benefica inclusiv pentru copii, iar alaturi de vitamina D consolideaza oasele.


Deschide videoclipul

 

Cum se prepara laptele de migdale

Laptele de migdale are o aroma unica si poate fi folosit intr-o multime de retete. Nu are acelasi gust, insa are aceeasi consistenta. In plus, laptele de migdale nu trebuie pastrat neaparat la rece, asa ca-l puteti lua fara probleme la serviciu sau in excursii. Acasa se poate prepara usor din migdale macinate care se pun apoi intr-un blender cu apa si se filtreaza pulpa pentru a se separa de lichid. Se adauga un praf de sare si, la alegere, vanilie sau scortisoara.

Ruxandra Dumitrescu

Surse: Slate.com; Lifehack.org; Organicfacts.net; Thescienceofeating.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.