Revista care te menține sănătos

Știri

Inima ar putea fi protejata de emisiile de monoxid de carbon?

10 august 2012
Share

Cercetatorii au descoperit ca emisiile de monoxid de carbon pot intrerupe ritmul inimii, iar nivelul de emisii intalnit in trafic ar putea afecta modul in care inima se reseteaza dupa fiecare bataie. Studiul demonstreaza ca un simplu medicament impotriva anginei pectorale ar putea inversa efectul.

Cercetatorii de la Universitatea din Leeds au observat ca monoxidul de carbon tine canalele de sodiu – care sunt foarte importante deoarece controleaza bataile inimii – deschise pentru o perioada de timp mai lunga. Perturbarea canalelor de sodiu poate afecta ritmul inimii, ceea ce duce la aparitia aritmiei cardiace, ce poate fi fatala.

 

Alaturi de cercetatorii francezi, expertii de la Universitatea din Leeds au testat medicamentul impotriva anginei pectorale pe sobolani, iar rezultatele sunt promitatoare. Desi mai este inca nevoie de studii clinice, vestea buna este ca exista un posibil tratament. Intoxicatia cu monoxid de carbon ucide mai mult de 50 de persoane pe an in Marea Britanie.

 

Ruxandra Raica

Sursa: www.newkerala.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.