Revista care te menține sănătos

Știri

Dieta bogata in grasimi creste riscul de parodontoza

21 decembrie 2012
Share

Verdictul cercetatorilor este definitiv: dieta bogata in grasimi creste riscul de parodontoza. Asadar, modificarea florei bacteriene din cavitatea bucala duce la parodontoza, la inflamatia gingiei si afectarea osului alveolar, ceea ce poate cauza chiar pierderea dintilor in absenta tratamentului.

Mai mult, specialistii au recunoscut de ceva timp ca o dieta bogata in grasimi modifica si compozitia florei intestinale bacteriene si promoveaza aparitia anumitor bacterii pro-inflamatorii, care creeaza un teren fertil pentru dezvoltarea diabetului zaharat. Pentru a face legatura intre diabet ori parodontoza si regimul bogat in grasimi, cercetatorii au facut teste pe soarecii de laborator.

„Pastrarea unei flore normale presupune un regim alimentar variat, utilizarea moderata a antibioticelor si o igiena orala corespunzatoare”, au spus specialistii. In plus, acestia au adaugat ca e necesar un periaj atent, de cel putin doua ori pe zi pentru a preveni problemele parodontale, chiar daca acesta nu este suficient pentru a le evita.

Cristina Ionescu

Sursa: Le Point

Nota pentru articolul «Dieta bogata in grasimi creste riscul de parodontoza»:2.50/ 5 (2 voturi)
#tags   \   , , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.