Revista care te mentine sanatos

Stiri

Ingrijirea danturii protejeaza impotriva pneumoniei

1 februarie 2012
Share

Cercetatorii americani au aratat ca bacteriile care se acumuleaza in cavitatea bucala pot duce la generarea inflamatiilor la nivelul plamanilor. Mai exact, acestia au ajuns la concluzia ca ingrijirea dintilor protejeaza impotriva pneumoniei, dupa ce au urmarit 37 de persoane pe parcursul unei luni si au observat ca acestea aveau mai multe bacterii in cavitatea bucala decat restul persoanelor.

Asadar, mai ales in timpul iernii, cand organismul este sensibil la raceli, tuse si diverse virusuri, oamenii trebuie sa inteleaga ca ingrijirea danturii si a gingiilor poate ajuta la prevenirea pneumoniei. In plus, specialistii recomanda pacientilor sa se spele pe dinti de cel putin doua ori pe zi, iar periajul sa dureze aproximativ doua minute.

Cristina Ionescu

Nota pentru articolul «Ingrijirea danturii protejeaza impotriva pneumoniei»:4.00/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate