Revista care te mentine sanatos

Stiri

Radiografiile dentare cresc riscul tumorilor cerebrale

11 aprilie 2012
Share

Mai mult de o radiografie dentara pe an poate dubla sau chiar tripla riscul de a dezvolta meningiom, un tip comun de tumora pe creier, arata un studiu al oamenilor de stiinta americani de la Universitatea Yale.

Pentru studiu au fost recrutati aproape 3.000 de adulti, dintre care jumatate erau diagnosticati cu aceasta afectiune. In urma intrebarilor adresate participantilor, oamenii de stiinta au constatat ca persoanele sanatoase nu efectuasera niciun fel de radiografie la nivelul capului, iar cei bolnavi obisnuiau sa faca acest lucru macar o data pe an.

Aceasta constatare este statistic semnificativa si va ajuta la cresterea gradului de constientizare in ceea ce priveste utilizarea optima a radiografiilor dentare. De asemenea, radiografiile trebuie efectuate doar atunci cand exista o nevoie clara in acest sens, pentru a evita expunerea inutila la radiatii ionizante.

Paula Rotaru

Sursa: www.independent.co.uk

Nota pentru articolul «Radiografiile dentare cresc riscul tumorilor cerebrale»:3.50/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate