Revista care te menține sănătos

Știri

Radiografiile dentare cresc riscul tumorilor cerebrale

11 aprilie 2012
Share

Mai mult de o radiografie dentara pe an poate dubla sau chiar tripla riscul de a dezvolta meningiom, un tip comun de tumora pe creier, arata un studiu al oamenilor de stiinta americani de la Universitatea Yale.

Pentru studiu au fost recrutati aproape 3.000 de adulti, dintre care jumatate erau diagnosticati cu aceasta afectiune. In urma intrebarilor adresate participantilor, oamenii de stiinta au constatat ca persoanele sanatoase nu efectuasera niciun fel de radiografie la nivelul capului, iar cei bolnavi obisnuiau sa faca acest lucru macar o data pe an.

Aceasta constatare este statistic semnificativa si va ajuta la cresterea gradului de constientizare in ceea ce priveste utilizarea optima a radiografiilor dentare. De asemenea, radiografiile trebuie efectuate doar atunci cand exista o nevoie clara in acest sens, pentru a evita expunerea inutila la radiatii ionizante.

Paula Rotaru

Sursa: www.independent.co.uk

Nota pentru articolul «Radiografiile dentare cresc riscul tumorilor cerebrale»:3.50/ 5 (2 voturi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.

Sunt de acord cu politica de confidențialitate