Revista care te mentine sanatos

Stiri

Hipertensiunea mamei afecteaza copilul pe viata

9 noiembrie 2012
Share

Cercetatorii au ajuns la concluzia ca mamele care sufera de hipertensiune arteriala ar putea naste copii cu probleme. Tensiunea marita altereaza conditiile din uter, efectele vazandu-se mai tarziu in capacitatile cognitive ale copiilor, care sunt afectate pentru tot restul vietii.

„Hipertensiunea arteriala si alte afectiuni inrudite cu aceasta, precum preeclampsia, complica aproape 10% din totalul sarcinilor, avand capacitatea de a afecta mediul intrauterin in care se dezvolta copilul. Studiul nostru sugereaza ca pana si scaderea cognitiva inregistrata la batranete si-ar putea avea originile in perioada prenatala”, a explicat autorul studiului, Katri Raikonen, de la Universitatea din Helsinki.

Mai mult, in urma unui studiu realizat pe 400 de persoane s-a afirmat ca cele ale caror mame au suferit de hipertensiune in timpul sarcinii au inregistrat scoruri mai mici la teste de inteligenta decat restul participantilor, informeaza BBC.

Cristina Ionescu

Sursa: www.bbc.co.uk

Nota pentru articolul «Hipertensiunea mamei afecteaza copilul pe viata»:2.00/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate