Revista care te mentine sanatos

Stiri

Hipertensiunea arteriala, mai periculoasa in cazul femeilor

7 ianuarie 2014
Share

Hipertensiunea arteriala s-ar putea manifesta mult mai grav in randul femeilor decat in randul barbatilor, sugereaza o noua cercetare. Medicii ar putea fi nevoiti sa trateze forme mult mai agresive in cazul femeilor, dupa cum au afirmat specialistii de la Centrul Medical Baptist Forest din Statele Unite ale Americii. Intr-un nou studiu, expertii au descoperit diferente semnificative intre mecanismele ce conduc la aparitia hipertensiunii arteriale la femei si barbati.

Acesta este primul studiu care ia in considerare sexul ca element important in ceea ce piveste selectia de agenti antihipertensivi. In Statele Unite, de exemplu, bolile de inima reprezinta principala cauza de deces in cazul femeilor. Intr-un studiu comparativ, 100 de femei si barbati aflati in jurul varstei de 53 de ani care sufereau de hipertensiune arteriala netratata au fost evaluati prin intermediul unor teste ce indicau daca inima sau vasele de sange erau implicate in cresterea tensiunii arteriale. Testele au masurat fortele implicate in circulatia sangelui, precum si caracteristicile hormonale ale aceluiasi mecanism. S-a descoperit un procent cu 30-40% mai mare in ceea ce priveste bolile vasculare in randul femeilor, comparativ cu barbatii.

Ruxandra Raica

Sursa: dailymail.co.uk

Nota pentru articolul «Hipertensiunea arteriala, mai periculoasa in cazul femeilor»:4.67/ 5 (3 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate