Revista care te mentine sanatos

Stiri

Bauturile energizante ar putea modifica bataile inimii

6 decembrie 2013
Share

Bauturile energizante care contin cofeina ar putea modifica ritmul batailor inimii, crescand in acest mod riscul unor probleme fatale. Adultii sanatosi care consumau astfel de bauturi prezentau rate de contractie cardiaca crescute dupa numai o ora.

Asta inseamna ca acea camera a inimii care pompeaza sange catre restul organismului – ventriculul stang – se contracta mai puternic. Cercetatorii germani au examinat efectele bauturilor care contin cofeina si taurina si au descoperit astfel ca pot aparea simptome precum palpitatiile, hipertensiunea arteriala, convulsii sau chiar moarte subita.

Mai este insa nevoie de alte cercetari pentru a intelege mecanismele ce pot determina cam cat de mult ar dura efectele acestor bauturi asupra organismului. Astfel, copiii, dar si oamenii cu probleme de ritm cardiac ar trebui sa evite bauturile energizante, pentru ca schimbarile in ceea ce priveste contractiile ar putea declansa aritmii. Exista preocupari mai ales in ceea ce priveste consumul acestor bauturi in cazul adolescentilor, care nu este controlat. Asadar, inima bate diferit in urma consumului de bauturi energizante care au in compozitie cofeina.

 

Ruxandra Raica
Sursa: dailymail.co.uk

Nota pentru articolul «Bauturile energizante ar putea modifica bataile inimii»:2.00/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *



Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate