Revista care te menține sănătos

Știri

Bauturile energizante ar putea modifica bataile inimii

6 decembrie 2013
Share

Bauturile energizante care contin cofeina ar putea modifica ritmul batailor inimii, crescand in acest mod riscul unor probleme fatale. Adultii sanatosi care consumau astfel de bauturi prezentau rate de contractie cardiaca crescute dupa numai o ora.

Asta inseamna ca acea camera a inimii care pompeaza sange catre restul organismului – ventriculul stang – se contracta mai puternic. Cercetatorii germani au examinat efectele bauturilor care contin cofeina si taurina si au descoperit astfel ca pot aparea simptome precum palpitatiile, hipertensiunea arteriala, convulsii sau chiar moarte subita.

Mai este insa nevoie de alte cercetari pentru a intelege mecanismele ce pot determina cam cat de mult ar dura efectele acestor bauturi asupra organismului. Astfel, copiii, dar si oamenii cu probleme de ritm cardiac ar trebui sa evite bauturile energizante, pentru ca schimbarile in ceea ce priveste contractiile ar putea declansa aritmii. Exista preocupari mai ales in ceea ce priveste consumul acestor bauturi in cazul adolescentilor, care nu este controlat. Asadar, inima bate diferit in urma consumului de bauturi energizante care au in compozitie cofeina.

 

Ruxandra Raica
Sursa: dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.