Revista care te menține sănătos

Știri

Colaceii de grasime din jurul taliei, risc de afectiuni renale

11 noiembrie 2013
Share

Eliminarea colacelului de grasime din jurul taliei si limitarea consumului alimentelor procesate si a altor surse de fosfor dietetic ar putea reduce riscul bolilor de rinichi, potrivit unui nou studiu. Fosforul este intalnit in multe alimente procesate, utilizat pentru a le spori aroma si pentru extinderea duratei de conservare. Un nivel ridicat de fosfor este intalnit in mod natural si in proteinele animale, in produsele lactate si in legume.

Pierderea in greutate ar putea incetini progresia afectiunilor renale.

Aproximativ 90% din fosforul din alimente este absorbit de organism. Pentru a limita consumul, este important sa cititi etichetele produselor pe care le cumparati. Anumite bauturi acidulate, apele aromate, inghetatele, laptele, iaurtul, mezelurile, sardinele, lintea, mazarea, nucile sunt surse de fosfor, astfel incat trebuie sa aveti grija. La acest studiu au participat aproximativ 500 de adulti supraponderali care au urmat un stil de viata sanatos. S-a constatat o scadere in greutate in urma reducerii alimentelor ce contineau fosfor dietetic. In plus, s-a observat si un nivel redus de albumina in urina, un semn precoce al afectiunii renale.

Ruxandra Raica

Sursa: health24.com

Nota pentru articolul «Colaceii de grasime din jurul taliei, risc de afectiuni renale»:5.00/ 5 (2 voturi)
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.