Revista care te mentine sanatos

Stiri

Goji poate proteja impotriva retinopatiei diabetice

13 iunie 2012
Share

Remediu de baza in medicina traditionala chineza, fructele goji sunt utilizate inca de acum 2000 de ani impotriva diferitelor afectiuni. Recent, cercetatorii australieni au descoperit ca aceste fructe pot juca un rol extrem de important in protejarea acuitatii vizuale, prevenind complicatiile diabetului zaharat.

Cea mai frecventa afectiune cauzata de diabet este retinopatia diabetica, o complicatie ce se manifesta prin lezari ale vaselor sangvine mici de la nivelul retinei ce se traduc in tulburari de vedere sau chiar orbire.

Potrivit autorului studiului, fructele goji sunt bogate in taurina, un compus creditat cu proprietati antioxidante, antiinflamatoare si imunomodulatoare care opresc procesul de degradare a celulelor situate la nivelul retinei.

„Suntem increzatori ca aceste rezultate promitatoare vor urma traseul firesc, si anume studiile clinice pe oameni pentru tratarea si prevenirea retinopatiei diabetice”, a declarat dr. Basil Roufogalis, profesor la Universitatea din Sidney.

Retinopatia diabetica reprezinta cauza principala de orbire la persoanele care sufera de diabet zaharat. Aproximativ 60% dintre cei diagnosticati cu diabet dezvolta hiperglicemie cronica, afectiune care poate distruge celulele retinei.

Paula Rotaru

Sursa: http://sydney.edu

Nota pentru articolul «Goji poate proteja impotriva retinopatiei diabetice»:2.00/ 5 (3 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate