Revista care te menține sănătos

Știri

Dulciurile in exces pot creste riscul de cancer uterin

25 august 2011
Share

Un studiu desfasurat pe o perioada de 10 ani arata ca femeile care si-au facut un obicei din a consuma alimente cu un continut ridicat de zahar prezinta risc aproape dublu de a suferi de cancer endometrial.

Obiceiurile alimentare a peste 60.000 de femei au fost analizate de catre expertii de la Institutul Karolinska din Stokholm si, in urma rezultatelor obtinute, s-a descoperit ca o posibila cauza a aparitiei cancerului uterin consta in consumul a peste 35 grame de zahar zilnic.

S-a constatat ca 729 de femei au fost diagnosticate cu cancer endometrial, autorii studiului fiind de parere ca exista mai multe metode prin care nivelul ridicat de zahar din sange poate contribui la aparitia acestei forme de cancer. Pe de o parte, ei considera ca excesul de zahar stimuleaza productia de insulina care poate creste numarul celulelor endometriale ce pot favoriza aparitia tumorilor.

Un alt aspect este ca abuzul de dulciuri creste nivelul de hormoni estrogeni, demonstrandu-se ca declanseaza cresterea necontrolata a celulelor.

Cancerul endometrial este specific femeilor peste 40 de ani, insa exista si exceptii. Unele femei tinere pot fi afectate de aceasta maladie in urma cresterii necontrolate a hormonilor estrogeni.

Potrivit statisticilor emise de catre Ministerul Sanatatii, peste 90% dintre cazurile de cancer endometrial sunt depistate in faze incipiente si peste 93% dintre femeile care urmeaza un tratament adecvat pe o perioada de 5 ani sunt declarate vindecate.

Paula Rotaru

Sursa: www.dailymail.co.uk

Nota pentru articolul «Dulciurile in exces pot creste riscul de cancer uterin»:2.50/ 5 (2 voturi)
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.