Revista care te mentine sanatos

Stiri

Ghimbirul poate ajuta la prevenirea cancerului de colon

25 octombrie 2011
Share

Ghimbirul este o planta medicinala utilizata de mii de ani, in special in ramura medicinei ayurvedice sau in medicina chineza.

Acesta este recomandat pentru o serie de boli, in special cele gastrointestinale, dar si in prevenirea unor afectiuni grave, cum este cancerul de colon, descoperire facuta de catre un grup de medici din cadrul Universitatii Michigan din Statele Unite.

A fost realizat un studiu pe un esantion de 30 de voluntari, carora le-au fost administrate zilnic, pe o perioada de 28 zile, cate 2 mg de suplimente pe baza de radacina de ghimbir. La incheierea studiului, medicii au constatat ca subiectii analizati prezintau scaderi semnificative in ceea ce priveste inflamatia la nivelul colonului. Aceasta actiune se datoreaza unei enzime prezente in ghimbir, numita zingibain, care are puternice proprietati antiinflamatoare.

Cercetari anterioare arata ca utilizarea frecventa a ghimbirului in regimul alimentar poate ameliora simptomele persoanelor care sufera de artrita, prin reducerea inflamatiei. De asemenea, Institutul National de Sanatate Publica din Statele Unite recunoaste meritele acestei plante in atenuarea senzatiei de greata, fie ea aparuta in recuperarea postoperatorie, in timpul sedintelor de chimioterapie, fie in cazul raului de miscare.

Paula Rotaru

Sursa: www.naturalnews.com

Nota pentru articolul «Ghimbirul poate ajuta la prevenirea cancerului de colon»:3.25/ 5 (4 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate