Revista care te mentine sanatos

Stiri

Cancerul de piele favorizeaza aparitia altor tipuri de cancer

8 mai 2013
Share

Potrivit unui studiu care a durat aproximativ 20 de ani, cercetatorii au descoperit ca exista o legatura intre cancerul de piele sau melanomul si dezvoltarea ulterioara a altor tipuri de cancer. Melanomul este legat de un risc marit de a suferi de alte tipuri de cancer.

In urma studiului, s-a ajuns la concluzia ca persoanele care sufera de cancer de piele, chiar si forma non-melanom, au mai multe sanse de a suferi de un nou tip de cancer de-a lungul vietii. In cazul femeilor, acest risc creste cu 26%, iar in cazul barbatilor, cu 15%.

Cele 150.000 de persoane care au participat la studiu au fost urmarite de-a lungul a 20 de ani. In efect, motivul pentru care cancerul de piele creste riscul celorlalte tipuri de cancer nu este inca unul clar, insa cercetatorii suspecteaza faptul ca masinaria celulara implicata in repararea ADN-ului ar functiona defectuos in randul unor persoane.

 

Ruxandra Raica

Sursa: Topsante.com

Nota pentru articolul «Cancerul de piele favorizeaza aparitia altor tipuri de cancer»:3.50/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate