Revista care te mentine sanatos

Stiri

Ciocolata combate tusea?

11 decembrie 2012
Share

Nu numai ca ciocolata are un gust deosebit, ci poate fi si un remediu impotriva tusei, au aflat cercetatorii. Un compus din cacao se pare ca ar putea reduce simptomele tusei, atat ale celei acute, cat si ale celei cronice. In prezent, 300 de persoane sunt testate in cadrul unui studiu clinic, in care li se administreaza substanta numita teobromina, derivata din ciocolata, de doua ori pe zi, timp de 14 zile.

Cercetatorii sunt de parere ca un baton de ciocolata neagra are suficient de multi compusi activi pentru a actiona impotriva tusei cronice. Cu toate acestea, asta nu inseamna ca trebuie sa renuntati la tratamentul indicat de medic. Se pare ca teobromina blocheaza actiunea nervilor senzoriali, fiind mai eficienta chiar decat codeina. Fiecare persoana sufera de o tuse din cand in cand, iar in cazul celor care sufera de tuse persistenta, un baton de ciocolata neagra ar putea da rezultate eficiente.

Ruxandra Raica

Sursa: www.dailymail.co.uk

Nota pentru articolul «Ciocolata combate tusea?»:2.67/ 5 (3 voturi)
#tags   \   , ,

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate