Revista care te menține sănătos

Știri

Fumatul poate favoriza aparitia bolilor articulare

2 iunie 2012
Share

Fumatul este un viciu extrem de periculos pentru sanatate si poate duce la numeroase afectiuni, printre care: boli pulmonare, astm, probleme cardiovasculare, infertilitate, rezistenta la insulina, cancer, deces prematur.

Un nou studiu al oamenilor de stiinta din Germania scoate la iveala faptul ca substantele toxice din compozitia tigarilor pot avea un impact negativ si asupra sistemului osos, agravand simptomele spondilitei anchilozante, caracterizata prin inflamatia articulatiilor si dureri in zona lmobara, febra, astenie, anorexie, scadere ponderala si anemie.

Cercetarea a inclus 700 de persoane fumatoare care acuzau dureri de spate si despre care se suspecta ca ar suferi de o forma incipienta de spondiloartropatie. S-au luat in calcul factorii stilului de viata, iar fumatul se pare ca ar fi cel mai periculos dintre acestia in dezvoltarea acestor afectiuni, provocand inflamatii la nivelul articulatiilor si favorizand aparitia trombozei in sistemul venos. Astfel, se instaleaza bolile cardiovasculare, in stransa legatura cu afectiunile reumatice.

Paula Rotaru

Sursa: http://ard.bmj.com

Nota pentru articolul «Fumatul poate favoriza aparitia bolilor articulare»:4.00/ 5 (2 voturi)
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.