Revista care te menține sănătos

Știri

Fructoza impiedica absorbtia calciului si duce la osteoporoza

13 septembrie 2012
Share

In ultimul secol, industria alimentara a utilizat cantitati din ce in ce mai mari de indulcitori artificiali pentru a imbunatati gustul alimentelor. Cel mai folosit indulcitor este fructoza, cel mai dulce dintre zaharurile naturale.

Numeroase studii au demonstrat efectele negative ale fructozei asupra sanatatii, dintre care amintim: riscul de obezitate, bolile cardiovasculare si rezistenta la insulina care duce la diabet.

Recent, un studiu realizat pe cobai la  Universitatea de Medicina din New Jersey a aratat ca un consum mare de alimente si bauturi bogate in fructoza poate micsora puterea de absorbtie a calciului, favorizand fragilizarea oaselor si aparitia osteoporozei. Ca sa va faceti o idee cam cat de multa fructoza se gaseste in regimul nostru alimentar, iata un exemplu concludent: o cutie de Cola de 350 ml contine aprovimativ 39 grame de zahar (9,7 lingurite), dintre care mai bine de jumatate reprezinta fructoza.

Paula Rotaru

Sursa: www.livescience.com

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.