Revista care te mentine sanatos

Stiri

Fructoza impiedica absorbtia calciului si duce la osteoporoza

13 septembrie 2012
Share

In ultimul secol, industria alimentara a utilizat cantitati din ce in ce mai mari de indulcitori artificiali pentru a imbunatati gustul alimentelor. Cel mai folosit indulcitor este fructoza, cel mai dulce dintre zaharurile naturale.

Numeroase studii au demonstrat efectele negative ale fructozei asupra sanatatii, dintre care amintim: riscul de obezitate, bolile cardiovasculare si rezistenta la insulina care duce la diabet.

Recent, un studiu realizat pe cobai la  Universitatea de Medicina din New Jersey a aratat ca un consum mare de alimente si bauturi bogate in fructoza poate micsora puterea de absorbtie a calciului, favorizand fragilizarea oaselor si aparitia osteoporozei. Ca sa va faceti o idee cam cat de multa fructoza se gaseste in regimul nostru alimentar, iata un exemplu concludent: o cutie de Cola de 350 ml contine aprovimativ 39 grame de zahar (9,7 lingurite), dintre care mai bine de jumatate reprezinta fructoza.

Paula Rotaru

Sursa: www.livescience.com

Nota pentru articolul «Fructoza impiedica absorbtia calciului si duce la osteoporoza»:2.00/ 5 (2 voturi)
#tags   \   , ,

1 comentariu pentru articolul “Fructoza impiedica absorbtia calciului si duce la osteoporoza”

  1. a**n** spune:

    Spre deosebire de fructoza, indulcitorul natural Xylitol imbunatateste absorbtia calciului in organism, deci se poate utiliza in prevenirea osteoporozei. Acesta mai are si alte efecte benefice fiind antibacterian si antifungic. Deasemenea se poate utiliza de catre diabetici si de catre persoanele care vor sa piarda din greutate el avand doar 240 cal/100 g si indice glicemic 7


Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate